transport@azman.si +386 4 537 99 00

Prevozi

Prevoz razsutega tovora

Opravljamo regionalne prevoze velikih količin razsutega tovora za potrebe železarske, papirne, komunalne in gradbene industrije. Naši kamioni s kiper prikolicami prevažajo razsuti tovor po Sloveniji, Hrvaški, BIH, Italiji, Avstriji, Nemčiji in Nizozemski. Ker lahko z našo opremo kombiniramo dvostranski promet, optimiziramo stroške naročnikov. Z voznim parkom, ki obsega več kot 35 kiper prikolic in nosilnostjo do 27 ton, praktično ne obstaja tovor, ki ga ne bi mogli prepeljati. Zagotavljamo kiper prevoze praktično vseh vrst razsutega tovora.

Vrste prikolic:
- 25 železnih prikolic volumna od 33-50m3
- 13 aluminijastih (Alu) prikolic volumna 28-50m3

Prevoz odpadkov

Naš vozni park je ustrezno opremljen za prevoz odpadkov. Za prevoz nenevarnih in nevarnih odpadkov imamo tudi ustrezno dovoljenje – tako v Sloveniji in Italiji. V slovenskem registru prevoznikov nenevarnih in nevarnih odpadkov nas najdete pod številko 35470-236/2012, v italijanskem pa pod številko 6370/2022. Ravno tako imamo slovensko dovoljenje za prevoz krme in krmnih mešanic ter surove živalske kože.

Prevoz s silos prikolicami

Izvajamo tudi prevoze s 3 silos prikolicami volumna 40 m3 znamke FELDBINDER in SPITZER.

Prevoz blaga na paletah

Za prevoz blaga na paletah podjetje uporablja priklopnike SCHWARZMÜLLER, ki imajo optimizirano nosilnost 27 ton. V svoji floti ima podjetje tudi razširljive prikolice, ki omogočajo prevoz blaga do širine 2,55 m.

Prevoz goriva (nafta, bencin)

Podjetje razpolaga z dvema voziloma Mercedes Benz Atego volumna 10.000 litrov in 6.000 litrov za prevoz goriva. Ravno tako imamo prikolico-cisterno volumna 33.000 litrov za namene dostave goriva. Za obe vozili in prikolico je podjetje pridobilo certifikat ADR. Zaposlene imamo voznike, ki so usposobljeni za prevoz nevarnega blaga, za kar imajo tudi pridobljen certifikat ADR.

Izredni prevozi

Podjetje ima pridobljeno avstrijsko dovoljenje za izredne prevoze skupne teže do 58 ton. Za vožnjo po Sloveniji pa imamo dovoljenje za izredni prevoz teže do 59 ton za avtoceste in hitre ceste, regionalno cesto od Kranjske gore do Nakla in relacijo od Lesc do Bohinja. Za izvajanje izrednih prevozov imamo usposobljene voznike, ki izvajajo tudi zahtevano spremstvo izrednih prevozov. Spremstva opravljamo z lastnim vozilom, opremljenih za spremstva.